Noutăți

BCR oferă clienților, în premieră în România, aderarea 100% online la un fond de pensii Pilon 2: Fondul de Pensii Administrat Privat BCR

Clienții BCR utilizatori ai platformei George au acum posibilitatea de a adera la Pilonul 2 administrat de BCR Pensii 100% digital, direct în George, accesând opțiunea de Pensii Private.

BCR Pensii a depășit pragul de 2 miliarde EUR active totale administrate

Activele sunt cumulate, atât pentru Fondul de Pensii Administrat Privat BCR (Pilonul 2) cât și pentru Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS (Pilonul 3), iar acest prag important a fost atins începând cu data de 1 februarie 2024.

Eliminarea impozitului pe contribuții la încasarea banilor de pensie privată

Începând cu 1 ianuarie 2024, contribuțiile acumulate la Pilonul 2 și Pilonul 3 nu mai sunt impozitate la plata sumelor strânse în conturile de pensie privată.

Conform Codului Fiscal în vigoare, contribuțiile la Pilonul 2 (pensia administrată privat) și Pilonul 3 (pensia facultativă) nu mai sunt incluse in baza de calcul a impozitului pe venitul din pensii, la plata sumelor acumulate în conturile individuale de pensie privată.

A crescut contribuția la Pilonul 2 de pensii

Începând cu 1 ianuarie 2024, contribuţia pentru pensiile obligatorii Pilon 2 a crescut, de la 3,75% la 4,75% din salariul brut lunar.

Modificări legislative importante privind impozitarea pensiilor private Pilon 2 și Pilon 3

Începand cu 1 ianuarie 2024, la plata sumelor acumulate în contul de pensie privată nu se vor mai impozita contribuțiile plătite de-a lungul timpului, ci doar câștigurile nete rezultate în urma investirii acelor contribuții. Citește toate detaliile mai jos.

Pensia ta privată - investiție pentru viitor

Click aici pentru informații privind evoluția* fondurilor Pilon 2 / Pilon 3 de la BCR Pensii și noutăți din piețele financiare.

*Performanțele anterioare nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare.

Informații importante despre contul tău de pensie privată

În această perioadă valoarea unităților de fond înregistrează fluctuații importante. Află ce cauzează aceste fluctuații și ce impact au ele asupra contului tău de pensii private. Citește toate detaliile mai jos.